Direktlänk till inlägg 6 december 2008

Ytlighet, ditt namn är Igeln

Av Igeln - 6 december 2008 21:28

Igår var det lärarfest. När jag berättade för en klass att det var dags för personalen att umgås, äta och dricka tillsammans så sa de att det verkade som att vi alltid festade. Och lade till att "Ja, ni festar nog lite för mycket, många börjar se slitna ut tycker vi." Nämensåatt.


Och slitna är vi nog idag. Åtminstone jag. Jag lyckades dessutom tappa min necessär med allt det livsnödvändigaste jag äger i sminkväg någonstans mellan festlokalen och Uppsala. Kanske bor mitt smink numera i Upplandsväsby, kanske går det på gatan i Tierp, det valde i alla fall att inte fortsätta sina dagar med mig. Fan att man ska vara så ytlig att man tar med sig allt liksom. Och att man packar väskan med två, ja, två ombyten så att den blir så full att necessären måste ligga längst upp i tappningsläge.


Men det var ändå nånstans bra att jag tog med två ombyten. Det jag hade som första alternativ var icke passande insåg jag när jag tittade på övriga deltagare. Det fick bli den mera sedesamma kjolen (en kjol som jag för övrigt införskaffade när jag själv gick på gymnasiet. Jag var väl mera sedesam då). Klackarna vågade jag mig inte heller på. Att lärare får smeknamn av eleverna vet jag, jag ville snarare undvika att bli omdöpt av lärarna själva. "Jaha, vem har ni i svenska då? Slampan?"


Festen var bra. Jag och Sofia vann en tävling (jag tävlade! Bara det är ju som en seger) där vi var bäst på att uppskatta längden på ett snöre. Vi gissade 11,20 meter, det var 11,37. Vilka oväntade skills. Jag kan vicka som mattelärare any day. Jag dansade även bugg. Och skrattade så jag grät.


Resan hemåt var mindra bra. Vi hamnade i en vagn där det satt två obehagliga människor. Det började med at de krökte lite nedlåtande på mungiporna över att vi jobbade i Tierp, en liten håla. Tierp har för mig blivit lite som min familj - jag vet att den kan vara konstig och komisk ibland, men ingen utom jag får skämta om den. Tierp kanske är lite av ett gudsförgätet ställe dit jag aldrig någonsin i hela världen skulle kunna tänka mig att bo, men jag älskar mitt jobb där och jag älskar mina elever. Rör inte mitt Tierp!


När ressällskapet sedan visade sig vara Migrationsverketsanställda med sverigedemokratsåsikter blev stämingen inte mer hjärtlig precis. Otroligt obehagligt att höra deras åsikter. Jag blev sådär arg att jag hörde mitt hjärta slå, och det verkade drabba fler än mig, vi argumenterade högljutt bland annat om papperslösas rätt till vård hela vägen hem. De tyckte till exempel att är man illegal flykting har man förverkat sin rätt att leva. Japp. Jag frågade, de sa ja. Jag är rädd för den här världen ibland.


Idag har jag mest gått i dvala. Dvalgång, ätning och inhandlande av nytt smink. Det blev dyrare än krämen. Bra mycket dyrare. Fyfan, jag ska sluta vara så ytlig. Snart.





 
 
Anders

Anders

6 december 2008 23:38

Jag vet inte vad som gör mig mest sned- att få ännu ett kvitto på att det frodas en jävligt obehaglig kultur på Migrationsverket eller det faktum att dom jävlarna tog sig rätten att pissa på din roliga kväll.

Jag är lite arg på ditt smink också.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Nina

7 december 2008 13:13

Tack för ditt stöd! Det var rätt obehagligt, först trodde jag att det bara var två dryga killar i kostym, sen visade det sig vara två skrämmande killar i kostym. Och Migrationsverket heter det ja, jag tyckte det kändes fel att skriva Invandrarverket, lite förlegat på någe vis.

Nya sminket sköter sig väl, jag hoppas vi får ett långt och lyckligt liv tillsammans.

 
Ingen bild

hjon

9 december 2008 18:01

För att pissa lite ytterligare; Att gissa längden på ett snöre och missa med 1,5 procent räknas väl kanske inte till matematik?

 
Ingen bild

Nina

14 december 2008 15:50

Ja, men det var en ganska speciell mätteknik. Den krävde skills.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Igeln - 21 juni 2010 21:25

Sitter pa ett internetcafé i Porto, en mycket lustig stad i Portugal, som for ovrigt ar favvolandet hittills. Vi sokte upp solen efter att nastan ha regnat och blast bort i Frankrike, ett land fyllt av engelsksprakighetsvagrare, ondsinta vakter som s...

Av Igeln - 16 juni 2010 11:23

Jag har ju mer eller mindre (typ ofrivilligt) tagit semester från bloggandet den senaste tiden - för mycket jobb och påföljande trötthet och matthet har gjort att jag inte orkat vara kreativ, inte velat formulera ord till en text. Det har varit för m...

Av Igeln - 7 juni 2010 21:30


      Då var det över alltså. Nu har mina hjärtan tagit studenten. Mina hp-hjärtan och mina el-hjärtan. Och alla andra fina.   Och det är ungefär så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Jag är sur och tvär och trött. Och har gråtit fl...

Av Igeln - 31 maj 2010 22:17


Ovan ser du en lärare i betygsättartider. Idag rapporterade jag in dem. Betygshelvetena. Ungefär lika många MVG som IG, men flest G. Förkylningen har kommit som ett brev på posten fullt av mjältbrand. Hinner inte med nåt, inte blogga, inte so...

Av Igeln - 24 maj 2010 23:06

Jag är upptagen. Rättar uppsatser, jagar elever. Räddar de betyg som räddas kan och sitter i möten resten av tiden.   Liv, det är nåt jag tänkte återta efter den 11:e. Nej 7:e. Då ska ettornas och tvåornas betyg vara satta. Treorna nu på måndag. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards